***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Едни казват „реформи“, други виждат „избори“, накъде отива страната? БТР-ите за Украйна тръгнаха

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 март   

 

Започна извозването на БТР-ите за Украйна. Първият бронетранспортьор беше изкаран по обяд през днешния ден от базата на Главна дирекция „ Жандармерия ” и претрупан на платформа, с цел да бъде оставен на жп гара Нови Искър, предава БТВ.

В края на ноември 2023 година депутатите взеха решение да одобряват законопроект за одобрение на Споразумението сред Министерство на външните работи на България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника.

***

„ Ние не тласкаме страната към избори, ние тласкаме страната към промени. 

ГЕРБ би трябвало да изберат коя от двете позиции ще изберат. В тяхното предложение виждаме предпоставки за промени, само че и виждаме неща, които са пропуснати. 

Най-вероятно и те виждат пропуски в нашия меморандум. Точно по тази причина би трябвало да седнем на масата и да беседваме “.

***

За мен изрично вървим към избори. Повече на това хора, с тези хора, по този метод - в никакъв случай! Няма излаз от обстановката. Избори! Изходът го завършиха през днешния ден “.

***

Не отиваме на избори, уповавам се в края на седмицата да преговаряме ", разяснява Атанасов пред Българска национална телевизия.

***

Какво приказва Борисов няма никакво значение за това какво прави по-късно – той е цар на сюжетите и на сърденето – в последна сметка прави нещо напълно друго “.

***

***

„ Нито една партия не е подготвена за предварителни изброи и подвигат залога. В опозицията също няма предпочитание да са съпротива. Самите жители не са подготвени за нови избори и са по-склонни да одобряват едно сходно държавно управление да продължи да съществува “.

***

***

Взрив е избухнал на разстояние от към 200 м от кортежа на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, който през днешния ден е на посещаване в Одеса за среща с украинския президент Володимир Зеленски, заяви гръцката телевизия Скай.

***

Молдова и Франция ще подпишат съглашение за съдействие в областта на защитата на следващия ден като част от напъните на Запада да ускори качествата на някогашната руска република на фона на опасения за увеличаващи се съветски старания за дестабилизиране на Молдова, съобщи Ройтерс. 

Молдова, съседка на Москва, има непретенциозен бюджет за защита и от дълго време има търкания с Москва, които се ускориха с поддръжката на Кишинев за Киев след съветската инвазия в Украйна.

Русия има бойци и миротворци в Приднестровието, разколнически район от Молдова, който резервира автономията си в продължение на 3 десетилетия с поддръжката на Кремъл.

***

Русия добави деятеля Гари Каспаров към листата с „ терористи и екстремисти ", оповестиха съветските държавни медии.

Бившият международен първенец по шахмат е неприкрит критик на режима в Кремъл.

„ Със гибелта на Навални Путин изпрати сигнал, че може да прави каквото си желае ", разяснява Каспаров след гибелта на опозиционера Алексей Навални.

***

Роман Иванов беше арестуван през април 2023 година Той не се призна за отговорен и съобщи, че процесът против него се вписва в границите на " репресиите " против сериозните към Кремъл гласове, отбелязва Агенция Франс Прес. " Бих желал да помоля за амнистия всички украинци, на които нашата страна е предизвикала тъга ", съобщи той пред съдиите, като добави: „ Журналистиката в Русия към този момент не съществува ".

***

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли възнамерява да приключи през днешния ден акцията си за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединени американски щати, заяви в. „ Уолстрийт джърнъл “, представен от Ройтерс.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР